همشهری آنلاین: رییس‌کل جدید بانک مرکزی ضمن دفاع از لایحه برداشت از حساب ذخیره ارزی برای کمک به نظام بانکی کشور هرگونه شائبه تورم‌زا بودن این سیاست را رد کرد.

محمود بهمنی، رییس کل بانک مرکزی در گفت‌وگو با ایسنا اصرار بر طرح مجدد لایحه برداشت 15 میلیارد دلاری از حساب ذخیره ارزی برای تزریق به سیستم بانکی کشور را از مهمترین اولویت‌های کاری بانک مرکزی دانست.

بهمنی گفت: بسیاری از کارشناسان از جمله خود من جزو منتقدان سرسخت برداشت از حساب ذخیره ارزی با هدف دامن زدن به میزان تقاضا و مصرف هستیم ولی باید توجه داشت که برداشت از این حساب به منظور تقویت تولید نه تنها نادرست نیست بلکه کاملا در راستای اهداف اولیه تاسیس این نهاد است.

وی افزود: هدف از تاسیس حساب ذخیره ارزی و جمع‌آوری مازاد درآمد نفتی در آن تبدیل درآمد حاصل از فروش سرمایه‌های خدادای به دیگر سرمایه‌های پایدار است، به عبارت دیگر تنها زمانی مجاز به برداشت از حساب ذخیره ارزی هستیم که ثروت ملی نفت را به ثروت و سرمایه دیگری تبدیل کنیم نه اینکه در کوره هزینه‌های جاری بسوزانیم.

رییس کل بانک مرکزی بر همین مبنا، تبدیل بخشی از دارایی‌ حساب ذخیره ارزی به سرمایه بانکی را از مصادیق تبدیل ثروت نفت به ثروت‌های دیگر دانست و گفت: پنج میلیارد دلار از اندوخته حساب ذخیره ارزی قرار است تبدیل به سرمایه در گردش بانک‌ها شده تا از این طریق به واحدهای تولیدی تزریق و ظرفیت‌های خالی این واحدها پر شود که به معنای افزایش تولید و عرضه کالا و خدمات است.

وی گفت: این سرمایه مستهلک نمی‌شود و در چرخه پرداخت تسهیلات و دریافت اقساط کاهش تورم می‌انجامد. به این ترتیب هم اشتغال حفظ می‌شود و هم تولید ناخالص داخلی افزایش می‌یابد.

بهمنی با اشاره به درخواست بانک مرکزی برای برداشت 15 میلیارد دلار دیگر از حساب ذخیره ارزی برای رد دیون دولت به بانک‌ها گفت: این مبلغ هم پس از تزریق، قدرت تسهیلات‌دهی بانک‌ها را افزایش می‌دهد، ضمن اینکه به افزایش سرمایه‌ بانک‌ها هم کمک می‌کند.

رییس کل بانک‌ مرکزی توضیح داد: در حال حاضر حدود 120 تا 130 هزار میلیارد ریال اضافه برداشت از بانک مرکزی توسط بانک‌ها صورت گرفته، دولت نیز حدود 54 هزار میلیارد ریال به بانک‌ها مقروض است. بنابر‌این 15هزار میلیارد ریالی که از حساب برداشت شده، پس از سر به سر شدن با اضافه‌برداشت‌ها و اضافه شدن مبلغ حاصل از پرداخت به بدهی‌های دولت به بانک‌ها، صرف افزایش سرمایه بانک‌ها خواهد شد. ضمن اینکه باید توجه داشت مبلغی که اضافه برداشت شده، پیش از این خرج شده و جایگزینی آن به معنای تزریق مجدد نقدینگی به جامعه نیست.

بهمنی در بخش دیگری از سخنانش گفت: آنچه مهم است توجه به این نکته است که بانک‌ها تسهیلات جدید را صرفا باید بر مبنای همان تقسیم‌بندی صورت گرفته در بسته سیاستی ـ نظارتی بانک مرکزی به پرداخت کنند و نه خارج از آن، بنابراین تسهیلات پرداختی کاملا کنترل شده خواهد بود.

وی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به لزوم ضرب سکه‌های با ارزش رسمی بالاتر گفت: نیاز واقعی جامعه ما در حال حاضر بسیار بیشتر از سکه‌های موجود است، حتی به عقیده من ضرب سکه 100 تومانی نیز چندان مفید نیست و باید به سراغ ضرب سکه‌های با ارزش اسمی بالاتر رفت.

رییس کل بانک مرکزی گفت: ضرب یک سکه 10 تومانی در حال حاضر حدود 37 تومان هزینه دارد، به عبارت دیگر 1000 تومانی اگر به صورت سکه 10 تومانی باشد حدود 3 هزار و 700 تومان هزینه دارد و این اصلا منطقی نیست بنابراین ناگزیر از حرکت به سوی ضرب سکه و چاپ اسکناس‌های با رقم اسمی بالاتر هستیم.

کد خبر 64388

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بيمه و بانك

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز